FAQ

Inschrijving

Middenhuur is voor wie teveel verdient voor sociale huur, maar te weinig voor vrije sector huur of koop. Om een appartement in Paddington te huren bedraagt je bruto jaarinkomen minstens 42 keer de netto huur per maand én maximaal € 63.000 voor een alleenstaande en € 72.500 voor een meergezinshuishouden. Huurders die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang bij toewijzing van een middenhuur woning. Tevens krijgen kandidaten met een sleutelberoep en starters op de woningmarkt (huurders tot 35 jaar) voorrang bij de toewijzing van een middenhuurwoning in dit complex. Je krijgt geen huurtoeslag.

 • Controleer of je voldoet aan de inkomensrichtlijnen voor het huren van een middenhuurwoning.
 • Zo ja, vul het online inschrijfformulier volledig in, upload de gevraagde documenten en voltooi de inschrijving.
 • Je ontvangt een e-mail met het bericht of je een woning toegewezen hebt gekregen, en zo ja welke woning. Dit aanbod kun je accepteren of afwijzen.
  Wanneer je het aanbod accepteert, start de dossiercontrole.
 • Als het dossier akkoord is heb je een optie op de woning en ontvang je een huurovereenkomst om te tekenen.
 • Nadat de huurovereenkomst is ondertekend kun je starten met de voorbereidingen van de verhuizing eind januari 2023.
 • Verhuur start op 2 september 2022. Kandidaten kunnen zich tot 30 september 2022 inschrijven. Begin oktober 2022  worden de woningen toegewezen. Dan krijgen de kandidaten bericht of en welke woning ze toegewezen hebben gekregen.

Toetsing en inkomen

Er is een minimale en een maximale inkomensnorm om voor de middenhuur woningen van Paddington in aanmerking te komen.

Ga uit van de volgende inkomensrichtlijnen:

 • Om een appartement in Paddington te huren bedraagt je bruto jaarinkomen minstens 42 keer de netto huur per maand.
 • Minimaal bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en eventuele vaste eindejaarsuitkeringen) van 3,25 x maandhuurprijs.
 • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.
 • Gepensioneerden: optelsom van AOW en eventueel netto pensioen minimaal 3 x de maandhuurprijs. Eventueel aangevuld met voldoende eigen vermogen om langdurig het tekort op de inkomensrichtlijn aan te kunnen vullen.

Zzp’er, zelfstandig ondernemer of DGA:

 • een nettowinst voor belasting aantoonbaar aan de hierboven vermelde inkomensrichtlijn;
 • je bent minimaal een volledig boekjaar aan het ondernemen

Overig:

 • Huurders die een sociale huurwoning achterlaten krijgen voorrang bij toewijzing van een middenhuur woning. Tevens krijgen kandidaten met een sleutelberoep en starters op de woningmarkt (dit zijn huurders tot 35 jaar) voorrang bij de toewijzing van een middenhuur woning in dit complex.

Nee, deze inkomsten zijn niet gegarandeerd/vast.

Nee, als oproepkracht, uitzend- of flexwerker heb je minder zekerheid over je inkomen, je brutoloon kan iedere maand wisselen. Alleen gegarandeerde/vaste inkomsten tellen mee bij het berekenen van de bruto-inkomsten.

Indien de uitkering een gegarandeerd/vast 2e inkomen is, dan mag het in het totale gezamenlijke bruto-inkomen woorden meegenomen. 

Garantstellingen van ouders zijn niet mogelijk.

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Je kunt een huis huren als je er zelf in gaat wonen én je na de verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Amsterdam. Een andere belangrijke voorwaarde is dat je over voldoende inkomen beschikt om de huur te kunnen betalen, nu en in de toekomst. Hiervoor gelden inkomensrichtlijnen. Daarnaast is het noodzakelijk dat je geen negatieve BKR-registratie hebt. Onderdeel van de verhuurprocedure die wij uitvoeren is een BKR Credit Check en/of Sanctietoets.

De huurder(s) met zijn of haar gezin. Alle gezinsleden worden ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Amsterdam. 

Huren en voorwaarden

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan eindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van MVGM vastgoedmanagement bericht over deze huuringangsdatum. Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

Nee. Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van MVGM vastgoedmanagement bericht over deze huuringangsdatum.

Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

Naast de huur betaal je servicekosten. Denk hierbij aan kosten van elektriciteit ten behoeve van de algemene ruimtes, onderhoud van algemene installaties, onderhoud liften, schoonmaakkosten, water, telefoonkosten lift, onderhoud van het dakterras en de binnentuin, glasverzekering. De verwarming wordt hier aangeboden via stadsverwarming. De servicekosten bedragen €40 per maand.

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En het groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Bezichtiging en oplevering

We gaan ervan uit dat de woningen in januari 2023 gereed zijn, zodat je eind januari 2023 kunt verhuizen. Dit is een prognose. Door omstandigheden kan de opleverdatum vertraagd worden. 

Om een idee te krijgen van de nieuwe woning, hebben wij een modelwoning gemaakt. Binnenkort worden de open huizen bekend gemaakt op www.hureninpaddington.nl

Opleveringsniveau

De wanden worden behangklaar opgeleverd (exclusief binnenkant meterkast). De wand in een separaat toilet wordt tot 1.35m betegeld, daarboven krijgt de wand ook spuitwerk. Wanden en vloer van de badkamer worden betegeld. Plafonds worden voorzien van spuitwerk.

Een (houten) vloerafwerking of vloerbedekking die geschikt is voor vloerverwarming en een maximale isolatiewaarde van Rc =0,09 heeft. Informeer hiernaar bij uw vloerleverancier.

Ieder appartement wordt opgeleverd met een luxe witte strakke keuken van het merk Bribus met zwart composietstenen aanrechtblad, inbouwapparatuur; koel- vriescombinatie of koelkast met vriesvak, combimagnetron, inductiekookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Op de plattegronden zie je de indeling van de keuken.

Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak maken. Dus je mag wanden schilderen of behangen. Houdt er wel rekening dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat moet terugbrengen. Het is niet toegestaan om te boren in tegelwerk en vloeren.

De woning wordt verwarmd door vloerverwarming. In de badkamer hangt een elektrische radiator.

Ja, er wordt in iedere huurwoning een individuele mechanische ventilatie geïnstalleerd.

De warmte wordt geleverd via stadsverwarming in combinatie met vloerverwarming. Op het ventilatiesysteem is een WTW unit geplaatst; dat is een warmte-terugwin installatie. Hiermee dragen we bij aan een beter milieu en bespaart u op de kosten voor verwarming. Dat financiële voordeel komt iedere maand terug!

 

Mobiliteit

Paddington krijgt een ondergelegen parkeergarage met 41 parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn los te huur voor de woninghuurders. In totaal komen er 16 parkeerplaatsen met laadpalen voor elektrische auto’s.

Er is een grote kelder onder het gebouw aanwezig. Deze biedt ruimte voor 499 fietsen en 4 bakfietsen.

Staat je vraag er niet bij?

Vul je vraag in en wij geven je dan zo spoedig mogelijk antwoord. Mocht je direct antwoord op je vragen willen neem dan contact op met de verhuurmakelaar.

Toestemming*